Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από τις 14:00 της Πέμπτης 16 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.

Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

ΚΟΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Νίκαιας είναι συγκινημένοι και περήφανοι για τη μαθήτρια της Α' Λυκείου, Ηλιάδη Κυριακή-Ειρήνη, η οποία κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΤAEKBONTO 2024. Μπράβο, Κορίνα μας! Πάντα επιτυχίες!

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτω και Αθλητισμού, ορίστηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) για τα Μουσικά Μαθήματα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» έτους 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, ανακοινώθηκαν οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. 

Για το Δελτίο Τύπου, πατήστε εδώ.

ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ2024works

[Τα έργα των μαθητών/τριών μας: Κατηφές Βασίλης (πρώτο αριστερά), Αυγούλης Ιωάννης (πρώτο δεξιά), Μιχαλοπούλου Κατερίνα (δεύτερο αριστερά), Αντιμαχίτης Θοδωρής (δεύτερο δεξιά), Σπανοπούλου Κατερίνα (τρίτο αριστερά), Βλαχογιάννη Δήμητρα (τρίτο δεξιά)]]

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχε το σχολείο μας στο 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό "Σκιτσοφρένεια@PIERCE2024", με πρωτοβουλία της κα. Μπουραντάνη, με θέμα την "Αγάπη/Love". Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Pierce- Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/136090/δ2/27-11-2023). Στο Διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Τα έργα των μαθητών/τριών μας ήταν εξαιρετικά κι εμπνευσμένα. Χάρη στο διαγωνισμό αυτό οι μαθητές/τριες αποκάλυψαν το ταλέντο τους και δημιούργησαν υπέροχα σκίτσα και κόμικς. Με συγκίνηση πληροφορηθήκαμε ότι η Κατερίνα Μιχαλοπούλου, μαθήτρια της Γ' Λυκείου, κέρδισε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία "Σκίτσο Λυκείου". Συγχαρητήρια, Κατερίνα! Πολλά και θερμά συγχαρητήρια, επίσης, στον Αντιμαχίτη Θοδωρή (μαθητή της Γ' Λυκείου), τον Αυγούλη Ιωάννη (μαθητή της Α' Λυκείου), τη Δήμητρα Βλαχογιάννη (μαθήτρια της Γ' Λυκείου), τον Βασίλη Κατηφέ (μαθητή της  Α' Λυκείου) και τη Σπανοπούλου Κατερίνα (μαθήτρια της Α' Λυκείου).

Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, αλλά και τα αποτελέσματα, θα βρείτε ΕΔΩ.

 

sports

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθητριές μας για τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες και στους καθηγητές τους! Στους αγώνες διακρίθηκε ο Κασκάτης Σπυρίδων (2ος στην Άρση Βαρών - μαθητής της Α' Λυκείου), ο Σιβρής Ελευθέριος (4ος στην Κολύμβηση - μαθητής της Α' Λυκείου) και Χελβατζιάν Μαρία (1η στο Πινγκ-Πονγκ - μαθήτρια της Γ΄Λυκείου). Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: κ. Γκοντινάκος & κ. Ζαμπέτας.

projectΚΑΡΟΥΝΗ

Στο μάθημα των Αγγλικών (Β τετράμηνο), οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α4 δημιούργησαν εργασίες ατομικές και ομαδικές με θέματα:

1. Αθλητισμός

2. Ολυμπιακά αθλήματα

3. Ευρωπαϊκές χώρες

4. κλιματική αλλαγή

Στη συνέχεια τα παρουσίασαν σε έναν πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολείου.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα. Καρούνη

Χατζηκυριάκειο

Την Τρίτη 23 Απριλίου, στα πλαίσια της δράσης «Προσφορά και αλληλεγγύη στην Κοινότητα», μια μικρή ομάδα μαθητριών μαζί με τις καθηγήτριες Ζαβιτσάνου Γεωργία, Κοντοπούλου Μάρθα και Ζαβιτσάνου Χριστίνα επισκέφτηκαν το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά. Εκεί ενημερώθηκαν από την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό για το έργο του Ιδρύματος και παρέδωσαν όλα όσα συγκεντρώθηκαν στη σχολική μας μονάδα για το σκοπό αυτό (ρούχα, επιτραπέζια παιχνίδια, λογοτεχνικά βιβλία).

ΑΓΙΟΣΕΦΡΑΙΜ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου το σχολείο μας επισκέφτηκε τη Μονή του Οσίου Εφραίμ. Οι μαθητές/τριές μας αφού ενημερώθηκαν για τον βίο του αγίου και την ιστορία της μονής, προσήλθαν με ευλάβεια προκειμένου να προσκυνήσουν το σκήνωμα.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιου του 4ου ΓΕΛ  Νίκαιας θα εξεταστούν στο 40ο Βαθμολογικό Κέντρο ( Γυμνάσιο Ν. Φαλήρου, Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, Νέο Φάληρο). 

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Προαγωγικών και Απολυτήριων Εξετάσεων 2024.

προγραμμα2024

 

 

 

 

cyber

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2024. στο πλαίσιο της δράσης "Σχολείο-Γονείς",  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ενημέρωση/ομιλία με θέμα "Διαδικτυακός Εκφορβισμός - Πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας" από την κα. Ελένη Φουντωτού, Ψυχολόγο με ειδίκευση στην Εγκληματολογία από το Δίκτυο Γίνε Άνθρωπος. Η κατατοπιστική και ουσιαστική ενημέρωση αφορούσε γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας. Η ομιλία που εξελίχθηκε σε συζήτηση μας προβλημάτισε και μας βοήθησε ως προς την πρόληψη της σχολικής βίας. Ευχαριστούμε το Δίκτυο "Γινε Άνθρωπος" και την κα. Ελένη Φουντωτού και όλους/όλες όσους/όσες συμμετείχαν.

Υπεύθυνες καθηγήτριες δράσης "Σχολείο-Γονείς": κα. Καρούνη, κα. Μασέλη, κα. Μπουραντάνη, κα. Σάπκα, κα. Χατζηγιατρουδάκη

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).


Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες

1. να διαβάσουν με προσοχή τη σχετική επιστολή, πατώντας ΕΔΩ.

2. να συμπληρώσουν και οι δύο γονείς/κηδεμόνες τις υπεύθυνες δηλώσεις

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ που θα κάνει την εγγραφή χρησιμοποιώντας του κωδικούς taxisnet

&

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΟΝΕΑ ότι συμφωνεί να κάνει την εγγραφή ο έτερος γονέας

Σημείωση: Όποιος γονέας/κηδεμόνας έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ του παιδιού του:

  • πρέπει να προσκομίσει μαζί με την υπεύθυνη δήλωση και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, αν έχει την επιμέλεια ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018
  • ΔΕΝ χρειάζεται να προσκομίσει πιστοποιητικό περί μη άσκησης ένδικων μέσων, αν έχει την επιμέλεια μετά το έτος 2018

Οι συγκεκριμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες  εφόσον υπάρχουν, (μία Υ.Δ ο γονέας που θα κάνει την εγγραφή και μια Υ.Δ. ο γονέας που συμφωνεί να γίνει η εγγραφή από τον έτερο γονέα) και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr στο https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

Με απόφαση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ορίστηκαν και ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα για το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιου του 4ου ΓΕΛ Νίκαιας θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών την προκαθορισμένη ημερομηνία στο 3 ο ΓΕΛ Νίκαιας (Ακροπόλεως 53, Νίκαια τηλ. 210 4918241).

Με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, όπως και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις Επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.

Οι έδρες των Επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας θα ανακοινωθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Διαμάντω

(το βιβλίο φωτογραφημένο από τη  μαθήτρια Σταυρούλα Γαλανίτσα)

 

Μεσημέρι Παρασκευής 19 Απριλίου, στις 12, τα παιδιά της Βιβλιοθήκης του 4ου Λυκείου Νίκαιας, θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, έτοιμα να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, εδώ στην Κοκκινιά, να συζητήσουν και να ρωτήσουν το Φίλιππο Κολυβάκη, για την ηρωίδα του βιβλίου του, την αντάρτισσα Διαμάντω Κουμπάκη, μαχήτρια του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Μνήμη και τόπος. 80 χρόνια μετά… 

ΧΑΝΙΑ 2024

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας εξέδραμε στο βουνό των Κενταύρων, στο Πήλιο (12-14/4/2024), φιλοξενούμενο στο ορεινό καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου "Ο Παν", όπου πήρε μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων, με την καθοδήγηση του Γραμματέα του Ομίλου, κου. Γιάννη Προκοπίου, και με υποστήριξη μελών του Αθηναίκού Ορειβατικού Συλλόγου.

Τη πρώτη μέρα, αφού ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, η ομάδα πεζοπόρησε σε μονοπάτια του χωριού Σταγιάτες κι αφού τακτοποιήθηκε στο κατάλυμα (στα Χάνια του Πηλίου), όταν βράδιασε έκανε νυχτερινό περίπατο με φακούς κεφαλής, παρεμβάλλοντας στη μέση της διαδρομής δείπνο σε ταβέρνα της περιχοής.

Η επόμενη μέρα, Σάββατο, ξεκίνησε με δραστηριότητες περιπέτειας (scrambling) σε ρεματιά της περιοχής και στη συνέχεια η ομάδα κατευθύνθηκε προς τη θέση του χιονοδρομικού κέντρου, όπου περπάτησε σε σκιερό μονοπάτι στο δάσος της οξιάς, χαλαρώνοντας μέσα στο πρασινωπό φως που φιλτράρεται μέσα πό τα δέντρα και τις διηγήσεις ιστοριών από τον κ. Γιάννη Προκοπίου. Το απόγευμα έγινε επίσκεψη και περιήγηση στα χωριά Μακρινίτσα και Πορταριά. 

Την τρίτη μέρα ξεκινήσαμε με πεζοπορία ως το παλιό Σανατόριο του Καραμάνη, όπου ο κ. Γιάννης Προκοπίου μας ξενάγησε και διηγήθηκε  την ιστορία με πολύ παραστατικό τρόπο. Αποχαιρετώντας το καταφύγιο και το μυθικό βουνό, επισκεφθήκαμε τον Βόλο κι αφού περιηγηθήκαμε την όμορφη αυτή πόλη πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ευχαριστούμε το Φυσιολατρικό όμιλο "Ο Παν" και τον μοναδικό Γιάννη Προκοπίου για τις συναρπαστικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες που βίωσε η Περιβαλλοντική Ομάδα!

Συνοδοί καθηγηές: κ. Γατσούλης και κ. Ζαμπέτας. 

Υμηττός 2024 νεο

Στις 9 Απριλίου 2024 ομάδα μαθητών/τριών μας της Γ΄Λυκείου, στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, έκαναν πεζοπορία στα μονοπάτια του Υμηττού. Η διαδρομή ξεκίνησε από το κάτω πυροφυλάκιο της Καισαριανής, συνεχίστηκε προς τον Άγιο Μάρκο κια το αισθητικό δάσος του Υμηττού και φτάνοντας στον Πύργο της Ανθούσας κατηφόρησε προς το ορεινό εντευκτήριο της Καλοπούλας όπου η ομάδα ξεκουράστηκε κι απόλαυσε τη λιμνούλα με τις χελώνες και τα ψάρια. Στη συνέχεια, η ομάδα κατηφόρησε προς την μπάρα του πυροφυλακίου όπου συνάντησε το πούλμαν της επιστροφής. Τα παιδιά της Γ' Λυκείου το χάρηκαν και χαλάρωσαν, λιγο πριν τον μεγάλο αγώνα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Ζαμπέτας.

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).


Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες

1. να διαβάσουν με προσοχή τη σχετική επιστολή, πατώντας ΕΔΩ.

2. να συμπληρώσουν και οι δύο γονείς/κηδεμόνες τις υπεύθυνες δηλώσεις

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ που θα κάνει την εγγραφή χρησιμοποιώντας του κωδικούς taxisnet

&

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΟΝΕΑ ότι συμφωνεί να κάνει την εγγραφή ο έτερος γονέας

 

Σημείωση: Όποιος γονέας/κηδεμόνας έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ του παιδιού του:

  • πρέπει να προσκομίσει μαζί με την υπεύθυνη δήλωση και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, αν έχει την επιμέλεια ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018
  • ΔΕΝ χρειάζεται να προσκομίσει πιστοποιητικό περί μη άσκησης ένδικων μέσων, αν έχει την επιμέλεια μετά το έτος 2018

 

Οι συγκεκριμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες  εφόσον υπάρχουν, (μία Υ.Δ ο γονέας που θα κάνει την εγγραφή και μια Υ.Δ. ο γονέας που συμφωνεί να γίνει η εγγραφή από τον έτερο γονέα) και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr στο https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

 

 

Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2024

Το τριήμερο 5-7 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδρομή της Β' Λυκείου στην Καλαμάτα. Την 1η μέρα ξεναγηθήκαμε στον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και κάναμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας .Την 2η μέρα επισκεφτήκαμε την πανέμορφη Μεθώνη και το κάστρο της .Περπατήσαμε στην περιοχή του κάστρου και στο μικρό  Μπούρτζι του, βγάζοντας  ξεχωριστές φωτογραφίες .Συνεχίσαμε με την γραφική Πύλο όπου και φάγαμε παραθαλάσσια, απολαμβάνοντας μια ηλιόλουστη μέρα .Την τελευταία μέρα είχαμε ξανά χρόνο στην Καλαμάτα όπου προσκυνήσαμε τον ναό των Αγίων Αποστόλων, βολτάραμε μέσα στην πόλη για να την γνωρίσουμε καλύτερα και ψωνίσαμε τα αναμνηστικά μας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με απογευματινή επίσκεψη στο Ναύπλιο για φαγητό, καφέ και παγωτό.

Οι μαθητές/τριες μας έδειξαν αξιέπαινο χαρακτήρα και διαγωγή. Ήταν συνεπείς στις ώρες και στις οδηγίες που λάμβαναν και συνεργάστηκαν με τους συνοδούς τους καθηγητές με προσοχή και σεβασμό . Μπράβο στους νεαρούς κυρίους και  κυρίες μας.
 
Συνοδοί καθηγητές/τριες: ο Διευθυντής, κ. Γατσούλης, η Υποδιευθύντρια, κα. Κλημεντίδου, ο κ. Μαλέσκος, η κα. Παππά και η κα. Πετσωτή.