Για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, πατήστε ΕΔΩ.

αγιασμος

 

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

θα γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τέλεση του αγιασμού στις 10:00.

      Θα δοθούν βιβλία και πρόγραμμα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023, παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν την υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί ΕΔΩ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μαθήτριες που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και αλλαγές πέτυχαν το στόχο τους.Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχόμαστε καλές σπουδές και εκπλήρωση των στόχων που έθεσαν. Επιθυμούμε τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα και να είσαστε χαρούμενοι. Οι μαθητές/ μαθήτριες που δεν τα  κατάφεραν συνεχίζουν να προσπαθούν και δεν απογοητεύονται διότι η ζωή μας είναι ένας διαρκής και όμορφος αγώνας για το καλύτερο.
 

 

αποφοίτηση

Το σχολικό έτος ολοκληρώθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄Λυκείου - απόφοιτοι και απόφοιτες πλέον - να παραλαμβάνουν τα απολυτήριά τους στις 20 Ιουνίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με μεγάλη φροντίδα, προσέφερε κεράσματα και αναμνηστικά δώρα σε όλους και όλες. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σταδιοδρομία και καλή συνέχεια στη ζωή τους.

Καλό καλοκαίρι, παιδιά!!! Υγεία και καλή τύχη στη ζωή σας!!!

Μια ομάδα μαθητών/τριών συμμετείχε στο project "Τρισδιάστατη Εκτύπωση" και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει νέα ψηφιακά εργαλεία και να εργαστεί στο λογισμικό Tinkercad όπου σχεδίασε τρισδιάστατα αντικείμενα που εκτυπώθηκαν στον 3dPrinter του σχολείου. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Χατζηγιατρουδάκη.

Για να δείτε τις τρισδιάστατες δημιουργίες των παιδιών πατήστε ΕΔΩ.

 

Αναμνηστικά για τα παιδιά μας της Γ’ τάξης

που σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν στο σχολείο μας.

XATZH

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

εύχεται στους υποψήφιους της φετινής χρονιάς

καλή δύναμη και καλύ τύχη στις εξετάσεις τους!!!

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Έγκαιρη προσέλευση μαθητών

ΔΕΝ επιτρέπονται:
• βιβλία, τετράδια, σημειώσεις  • διορθωτικό (blanco)   • υπολογιστικές μηχανές
• ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης και αποθήκευσης πληροφοριών

[π.χ. κινητά τηλέφωνα (ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένα), ηλεκτρονικά/ψηφιακά ρολόγια, mp3 κτλ.]

Επιτρέπονται:
• Στυλό μόνο μπλε ή μόνο μαύρο ανεξίτηλης γραφής • Μολύβια • Γομολάστιχα • Ξύστρα
• Όργανα σχεδίασης • Νερό ή αναψυκτικό Οπωσδήποτε το δελτίο εξεταζόμενου

etwinning

Τη φετινή σχολική χρονιά (2021-2022) υλοποιήθηκε στο 4ο ΓΕΛ Νίκαιας το πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Happy schools make happy students” («Χαρούμενα σχολεία συνεπάγονται χαρούμενους μαθητές/τριες») σε συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μπουραντάνη Ελένη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β3. Στο πλαίσιο του συγεκριμένου προγράμματος, στη διάρκεια όλης της χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να μοιραστούν με τα υπόλοιπα σχολεία σχετικά έργα. Λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 16 Μαϊου, παρουσίασαν το έργο τους (στην αγγλική γλώσσα) στην μαθητική κοινότητα καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Tο έργο των μαθητών και μαθητριών του Β3 είναι διαθέσιμο πέρα από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα του etwinning και σε μορφή ebook (σε επίπεδο σχολείου) και σε μορφή flipsnack (με όλες τις εργασίες και τα αποτελέσματα του προγράμματος από όλες τις χώρες). Συγχαρητήρια για τον ενθουσιασμό και την εξαιρετική δουλειά!!!

sports

Η φετινή σχολική χρονιά (2021-2022) ολοκληρώνεται με την εξεταστική περίοδο. Αξίζει, όμως, να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, αλλά και διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες. Συγκεκριμένα:

Ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών

Κατάκτηση 1ης θέσης στην περιφέρεια του Πειραιά

Ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών

Κατάκτηση 1ης θέσης στην περιφέρεια του Πειραιά

Ομάδα χειροσφαίρισης αγοριών

Κατάκτηση 1ης θέσης στην περιφέρεια του Πειραιά

Βλαχογιάννη Δήμητρα, Α’ Λυκείου

Κατάκτηση 1ης θέσης στην περιφέρεια του Πειραιά και 2ης θέσης στην Αθήνα στο τριπλούν

Βενέτης Σπυρίδων, Α’ Λυκείου

Κατάκτηση 3ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Τοξοβολίας

Τρούφα Σταυρούλα, Β’ Λυκείου

Κατάκτηση 2ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ταεκβοντό

Κουγιάνου Μαρία, Γ’ Λυκείου

Κατάκτηση 10ης θέσης στο Σύνθετο και 7ης θέσης στις Κορίνες (Ρυθμική Γυμναστική)

 

Συγχαρητήρια, επίσης, στην ομάδα καλαθοσφαίρισης αγοριών και την ομάδα πετοσφαίρισης αγοριών του σχολείου μας για τη συμμετοχή στους αγώνες.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις σε όλους/όλες τους/τις μαθητές και μαθήτριες!!!

Περιβαλλοντική Αγωγή

 

Η Ομάδα Περιβαλλοντικής φέτος επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα «Αστικό και δασικό πράσινο και κλιματική αλλαγή». Δυστυχώς, οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας (σχεδόν όλα τα μέλη της Ομάδας κι ο υπεύθυνος Καθηγητής νόσησαν) καθώς και η πίεση της τράπεζας θεμάτων, δεν επέτρεψαν την υλοποίηση πολλών από τις προγραμματισμένες δράσεις. Παρ’ όλα αυτά, η κεφάτη Ομάδα προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις στο χώρο του Σχολείου, θεωρώντας ότι επιδρά στο μικροκλίμα του χώρου. Πέντε βελανιδιές φυτεύτηκαν από τις οποίες οι τρεις τελικά επιβίωσαν. Στη συνέχεια, η Ομάδα οργάνωσε επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, γνωρίζοντας, βιωματικά πλέον, τη σημασία των δασών στο κλίμα του πλανήτη.

 

Ομαδες ποδοσφαίρου

13 Απριλίου - Καταπληκτική μέρα για το σχολείο μας! Η ομάδα χάντμπολ κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα στην περιφέρεια Πειραιά. Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα νίκησαν την αντίστοιχη ομάδα του Ιδωτικού Λυκείου "Jeanne d' Arc" με σκορ 33-4.

14 Απριλίου - Μία ακόμη υπέροχη μέρα για το σχολείο μας! Η ποδοσφαιρική ομάδα των αγοριών και η αντίστοιχη των κοριτσιών κατέκτησαν το σχολικό πρωτάθλημα στην περιφέρεια Πειραιά. Με πάθος και υπέροχες εμφανίσεις νίκησαν τις ομάδες του 7ου ΓΕΛ Πειραιά και του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια, παιδιά, μας κάνετε υπερήφανους! Όλος ο σύλλογος διδασκόντων πάντα δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και σε αυτή την προσπάθεια κυρίως οι προπονητές & εμψυχωτές των ομάδων. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην επόμενη φάση των σχολικών αγώνων, παιδιά!

WWF

Στις 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείο, με πρωτοβουλία του κ. Ακσαρίδη, περιβαλλοντική ενημέρωση από τη WWF και την υπεύθυνη κ. Νάνσυ Κουταβά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου ενημερώθηκαν σχετικά με τη συνεισφορά της ανθρώπινης δραστηριότητας και συγκεκριμένα των διατροφικών μας συνηθειών στην επιβάρυνση των οικοσυστημάτων και την βιοποικιλότητα του πλανήτη και πώς το οικολογικό ζήτημα μας αφορά όλους. Προβλήθηκαν διαφάνειες με διαδραστικό περιεχόμενο και αναδείχθηκαν οι συνέπειες της υπερκατανάλωσης και της αλλόγιστης χρήσης των φυσικών πόρων καθώς και η επιτάχυνση της κλιματικής κρίσης λόγω του ανθρώπινου παράγοντα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τα παιδιά σημείωσαν κάποιες από τις διατροφικές τους συνήθειες και πώς αυτές αφήνουν μικρό ή μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη. Στο τέλος έγινε μνεία στο πρόγραμμα EAT4CHANGE και προβλήθηκαν οι δράσεις άλλων σχολείων εντός και εκτός Ελλάδας σχετικά με αυτό το θέμα και τονίστηκε η συμβολή των social media στην αφύπνιση της κοινής γνώμης. Αναδείχθηκε η αξία της Μεσογειακής διατροφής για την υγεία μας και το περιβάλλον. Οι μαθητές είχαν μία ευκαιρία για να ακούσουν προτάσεις για ένα ποιοτικότερο, βιώσιμο και φιλικό προς τον πλανήτη τρόπο ζωής και να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουμε ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί ενωμένοι για μία ουσιαστική αλλαγή που θα αφήσει ένα πλουσιότερο και ζωντανό πλανήτη στις επόμενες γενιές.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Με πρωτοβουλία της κ. Σάπκα και του κ. Λιούτα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021-2022. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Πατήστε ΕΔΩ για την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων Α΄& Β΄ Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2021-2022.

ομάδα ποδοσφαίρου 1

Συγχαρητήρια για την πρόκριση στην ομάδα ποδοσφαίρου των αγοριών του σχολείου μας. Τη Δευτέρα 4 Απριλίου νίκησε την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Δραπετσώνας σε έναν εξαιρετικό αγώνα, πετυχαίνοντας 3 γκολ. Στις 11 Απριλίου η ομάδα του σχολείου μας νίκησε το ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, παίζοντας μόλις με 10 παίκτες και σημείωσε ένα γκολ, ενώ στις 12 Απριλίου κέρδισε το ΓΕΛ Ρέντη με 4 γκολ. Καταπληκτικές, δυναμικές εμφανίσεις!!!

Συγχαρητήρια, επίσης, στη μαθήτρια, Βλαχογιάννη Δήμητρα, αθλήτρια του τριπλούν, που κατάφερε, μέχρι στιγμής, να πάρει την 1η θέση στον Πειραιά και τη 2η θέση στην Αθήνα. Εξαιρετική επίδοση!!!

Συγχαρητήρια και στις υπόλοιπες ομάδες του σχολείου στους αγώνες, οι οποίες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έπαιξαν εξαιρετικά και ανέδειξαν την αξία του αθλητικού ιδεώδους!!!

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια, παιδιά!!!

 

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από διακοπή δύο ετών, λόγω πανδημίας, ξεκίνησαν πάλι οι μαθητικοί σχολικοί αγώνες. Το σχολείο μας συμμετέχει για μία ακόμα φορά στους αγώνες αυτούς με  πέντε ομάδες στα εξής αθλήματα: καλαθοσφαίρηση αγοριών, χειροσφαίρηση αγοριών, ποδόσφαιρο αγοριών, πετοσφαίρηση κοριτσιών και ποδόσφαιρο κοριτσιών. Παράλληλα, πολλά παιδιά θα λάβουν μέρος σε ατομικά αγωνίσματα σύμφωνα με τις προκηρύξεις που θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία! Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Γκοντινάκος.

Βιβλιοθήκη - Χαρίστε ένα βιβλίο

Μια νέα δράση από τη βιβλιοθήκη του σχολείου ήδη ξεκίνησε με πρωτοβουλία των υπεύθυνων καθηγητών, κ. Γκοντινάκου και κ. Ράπεση, ενώ η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Περιβολάρη Μαρία, φιλοτέχνησε την αντίστοιχη αφίσα. Επιλέξτε, λοιπόν, το αγαπημένο σας βιβλίο και μοιραστείτε το με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές σας χαρίζοντάς το στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Σας περιμένουμε.

Βοήθεια στην Ουκρανία

Το σχολείο μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας, μετά από παρότρυνση της καθηγήτριας κ. Κατσούλια και οργάνωση της όλης διαδικασίας, συμμετείχε ενεργά στη δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης με την ευχή ο πόλεμος να λήξει άμεσα. Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας, κ. Τσιώλη, μαθητές και μαθήτριες του ΒΑ ζωγράφισαν κατά του πολέμου. Οι δημιουργίες τους εκτίθενται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

ΣΕΠ

Στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν πρόσβαση σε τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

addictions 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, θα πραγματοποίησει την Τετάρτη 16 Μαρτίου (17:00-18:30) διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων"¨. Τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://zoom.us/j/95441136701?pwd=Ym9JaTdsN2YrTzZMMmtqcnVwcit1dz09 https://zoom.us/u/adLCXd9SXo.