ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 05 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 9.30 π.μ. και απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων της χώρας. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι τρεις (3) ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή/τρια χωριστά:

Α) μόνο για την τάξη φοίτησής του/της, με τη συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής φόρμας - δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (www.pdbio.pev.gr). Στη φόρμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο, η τάξη φοίτησης, το σχολείο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης = ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας.

B) Κάθε μαθητής/τρια υποβάλλει τη δήλωση συμμετοχής του/της και στην κ. Δοβλέτογλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ Διάθεση & διενέργεια self test.

Christmas card 1

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στόλισαν χριστουγεννιάτικα τις αίθουσές τους,

τα γραφεία των καθηγητών  και της διευθύντριας.

Με ιδιαίτερο κέφι διακόσμησαν το σχολείο μας

και ανέπτυξαν τη φαντασία τους, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, συνεργάστηκαν

και έφτιαξαν ένα σχολείο όμορφο, γιορτινό, χαμογελαστό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου μας

ξέρουν να δημιουργούν και να αγαπούν το χώρο τους.


Νιώθουμε υπερήφανοι.

Χρόνια πολλά!!!

make a wish

Ως σχολική κοινότητα νιώθουμε εξαιρετικά υπερήφανοι

για τους μαθητές/τριες μας οι οποίοι/ες με ιδιαίτερη ευαισθησία

συγκέντρωσαν  440 ευρώ στο πλαίσια του προγράμματος

Make a Wish

προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση της ευχής ενός τετράχρονου κοριτσιού

που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Με το σύνθημα 

"Κάθε αστέρι κρύβει αγάπη  και… ΕΥΧΕΣ!»

οι μαθητές/τριες του 4ου ΓΕΛ Νίκαιας μας γέμισαν όλους

με  ελπίδα και αισιοδοξία για το όραμα και την ευαισθησία

των νέων του σχολείου μας.

[Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μπαλτζή]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5399 / τ.Β’ η υπ ́ αριθμ. Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ω27Χ46ΜΤΛΗ-ΚΓΜ) με τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, που θα ισχύσουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (πανελλαδικές εξετάσεις 2022) και εφεξής.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ: ΦΕΚ - Συντελεστές βαρύτητας

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2022

book

ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Μπορείς να διαλέξεις κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στα διαλείμματα.

Υπέυθυνοι καθηγητές: κ. Ράπεση Άννα & κ. Γκοντινάκος Κων/νος

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ & ΑΙΤΗΣΗ

 

 

17 Νοεμβρη

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου συμμετείχαν στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Μας συγκίνησαν και μας δημιούργησαν συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας  με το κέφι τους, τη στάση τους, το ήθος τους και τις δεξιότητές τους.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την εξαιρετική καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, κ. Κατσούλια και κ. Σαββίδου, και την τεχνική υποστήριξη του κ. Λιούτα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2025 (γεννημένοι το έτος 2004), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής. Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ

 

ΘΑΛΗΣ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό "Ο ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με 5 μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου υπό την καθοδήγηση του κ. Ζερβού, μαθηματικού. Ο Σύλλογος των καθηγητών τους εύχεται καλά αποτελέσματα.

 

 

 

Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικού Σώματος, Σχολές ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Γ5 εν δράσει

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ομορφαίνουν το σχολείο μας. Συγκεκριμένα, το τμήμα Γ5 επιμελήθηκε την αίθουσά του, επιλέγοντας χρώματα και διακόσμηση. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος έβαψαν την τάξη και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε! Μπράβο!!!

Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εξής.

εκλογες 2

Την Πέμπτη 14-10-2021,

διεξήχθησαν στο σχολείο μας οι εκλογές του δεκαπενταμελούς συμβουλίου.

 Συγχαρητήρια

 σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη διαδικασία,

στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που διεκπεραίωσαν με υπευθυνότητα τη διαδικασία της καταμέτρησης
και σε όσους/όσες εξελέγησαν!

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 10:00

θα γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τέλεση του αγιασμού.

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:00.
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' & Γ' Λυκείου θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30.

 

      Θα δοθούν βιβλία και πρόγραμμα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

 

 

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Inkedcute-owl-with-graduation-cap-and-books LIΣυγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας για την προσπάθεια και τον αγώνα που έδωσαν σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στους μαθητές/τριες που πέτυχαν το στόχο τους και εκπλήρωσαν τις προσδοκίες τους ευχόμαστε καλές και ουσιαστικές σπουδές. Είναι αλήθεια πως πολλοί μαθητές/τριες μας πέτυχαν να εισαχθούν σε υψηλόβαθμες σχολές και νιώθουμε και εμείς οι καθηγητές/τριες τους χαρούμενοι για την επιτυχία τους. Κυρίως, όμως, νιώθουμε υπερήφανοι για όλους τους μαθητές/τριες μας, ακόμα και για αυτούς/αυτές που δεν πέτυχαν εξαιτίας των νέων δεδομένων εισαγωγής. 
Πιστεύουμε ότι γρήγορα θα δικαιωθεί η προσπάθειά τους, θα ανακαλύψουν νέους δρόμους και θα εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Άλλωστε σημασία έχει το ταξίδι.....