Η Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», αξιοποιεί τεκμήρια υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, προκειμένου να ανασυνθέσει νοηματικά και συγκινησιακά το υπέρτατο αγαθό της Επανάστασης του 1821, την Ελευθερία, προσφέροντας στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες προνομιακή πρόσβαση στα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάκτησή της. 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη ιστοσελίδα της Έκθεσης:  https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/

Κεντρικό εκθεσιακό αφήγημα αποτελεί το μοναδικό σύνολο τοιχογραφιών που κοσμούν το κτήριο της Βουλής στην ιστορική Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών (πλέον Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος»). Οι μνημειακές αυτές νωπογραφίες αναδεικνύονται σε «ομιλούντα» τεκμήρια της Έκθεσης, καθώς τα αναπαριστώμενα πρόσωπα και γεγονότα έρχονται στο προσκήνιο και μας προσκαλούν σε μια ενσυναισθητική αυτοψία του αγώνα για την Ελευθερία.

Σε «συνομιλία» με τις τοιχογραφίες, παρουσιάζονται πολλά και μοναδικά φορητά εκθέματα (χειρόγραφα αρχεία, βιβλία και εφημερίδες, έργα τέχνης, αντικείμενα και όπλα), προερχόμενα από τις ειδικές συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, καθώς και από ορισμένες ιδιωτικές, κυρίως από τη φιλελληνική συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη.

 

Μπορείτε επίσης να παίξετε με τις δραστηριότητες και να  γνωρίσ3τε την Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της!