ΧΑΝΙΑ 2024

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας εξέδραμε στο βουνό των Κενταύρων, στο Πήλιο (12-14/4/2024), φιλοξενούμενο στο ορεινό καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου "Ο Παν", όπου πήρε μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων, με την καθοδήγηση του Γραμματέα του Ομίλου, κου. Γιάννη Προκοπίου, και με υποστήριξη μελών του Αθηναίκού Ορειβατικού Συλλόγου.

Τη πρώτη μέρα, αφού ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, η ομάδα πεζοπόρησε σε μονοπάτια του χωριού Σταγιάτες κι αφού τακτοποιήθηκε στο κατάλυμα (στα Χάνια του Πηλίου), όταν βράδιασε έκανε νυχτερινό περίπατο με φακούς κεφαλής, παρεμβάλλοντας στη μέση της διαδρομής δείπνο σε ταβέρνα της περιχοής.

Η επόμενη μέρα, Σάββατο, ξεκίνησε με δραστηριότητες περιπέτειας (scrambling) σε ρεματιά της περιοχής και στη συνέχεια η ομάδα κατευθύνθηκε προς τη θέση του χιονοδρομικού κέντρου, όπου περπάτησε σε σκιερό μονοπάτι στο δάσος της οξιάς, χαλαρώνοντας μέσα στο πρασινωπό φως που φιλτράρεται μέσα πό τα δέντρα και τις διηγήσεις ιστοριών από τον κ. Γιάννη Προκοπίου. Το απόγευμα έγινε επίσκεψη και περιήγηση στα χωριά Μακρινίτσα και Πορταριά. 

Την τρίτη μέρα ξεκινήσαμε με πεζοπορία ως το παλιό Σανατόριο του Καραμάνη, όπου ο κ. Γιάννης Προκοπίου μας ξενάγησε και διηγήθηκε  την ιστορία με πολύ παραστατικό τρόπο. Αποχαιρετώντας το καταφύγιο και το μυθικό βουνό, επισκεφθήκαμε τον Βόλο κι αφού περιηγηθήκαμε την όμορφη αυτή πόλη πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ευχαριστούμε το Φυσιολατρικό όμιλο "Ο Παν" και τον μοναδικό Γιάννη Προκοπίου για τις συναρπαστικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες που βίωσε η Περιβαλλοντική Ομάδα!

Συνοδοί καθηγηές: κ. Γατσούλης και κ. Ζαμπέτας.