Berlin 1      Berlin 2

Στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2023 καθηγητές από διάφορες χώρες συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “ Καταλαβαίνοντας το Service Learning “. Το σχολείο μας προσκλήθηκε από την Ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση KMOP (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), ενεργή σε τομείς όπως η οικογένεια, το παιδί, η εκπαίδευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα,το περιβάλλον κλπ.

Το Service Learning είναι μία βιωματική παιδαγωγική μέθοδος που μετακινεί τους μαθητές πέρα από την αίθουσα διδασκαλίας ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην μάθησή τους και να αναπτύξουν με συνειδητό τρόπο αλληλεγγύη προς τους άλλους καθώς και δεξιότητες να βοηθούν ως πολίτες την τοπική τους κοινωνία .Είναι ένας κύκλος θεωριών, πρακτικών και εργαλείων αναστοχασμού που εμβαθύνει την γνώση τους και ενσωματώνει το προσωπικό τους πάθος και την κριτική τους σκέψη στη δέσμευση για κοινωνική αλλαγή. Στo σχολείο Κοπέρνικους που εφαρμόζει το S.L., μαθητές μας παρουσίασαν τα έργα που έκαναν την προηγούμενη χρονιά (γεύματα για αστέγους, καθαρισμός περιβάλλοντος, κ.λ.π.) και μετά συζητήσαμε.

"Για εμένα αυτή η επίσκεψη στο Βερολίνο ήταν μια πλούσια εκπαιδευτική και ταξιδιωτική εμπειρία." - Σοφία Κλημεντίδου, ΠΕ03

Εκπροσώπηση σχολείου στο Βερολίνο: κ.Κλημεντίδου Σοφία, ΠΕ03